Berättelser från nöjda kunder

Kroniskt trötthetssyndrom, ångest, panikattacker (man, Sverige)

“Tusen tack för ett väldigt proffsigt och gediget arbete! Som jag sa tidigare, att någon tar ens symptom på allvar och letar efter andra orsaker än psykosomatiska var oerhört värdefullt för mig. Jag har redan varmt rekommenderat dig till flera av mina vänner som alla har någon form av besvär, typ CFS.”

Forskningsuppdrag om njursjukdom (kvinna, Sverige)

Jag anlitade Annie för att hjälpa mig forska på en kronisk njuråkomma jag har. Hon är mycket tillmötesgående och snabb med att svara mig. Hon delade med sig av både egna erfarenheter och forskning som hon hittat. Jag fick stort förtroende för henne med hennes bakgrund som forskare i den konventionella medicinen. Hon blev den perfekta mix mellan konventionell forskning och det som betraktas som mer komplementär medicin. Varmt tack!

Hypertyreos/struma (Qiong, 31) 

One morning in June 2014, I woke up with a disturbingly fast heart beat. I am quite familiar with this frequency, 120 times per minute, because I suffered from it before in 2008, when I was first diagnosed of hyperthyroidism or Grave’s disease.
I was lucky the first time, my FT3 and FT4 were not that high, so a six- month medication treatment (Propyl-Thyracil or PTU) put my hormones back on track and I recovered fully. But I wasn’t so lucky the second time. When I got my blood test results a week later, the doctor from Södersjukhuset suggested Radioactive iodine or surgery right away because my thyroid hormones were too high. I was quite devastated because I don’t have any confidence that I could beat it again, because the symptoms were a lot more aggressive this time, from constant hunger to terrible sleep, I had it all. But the heart beat was the most difficult symptom to deal with, coz it takes a lot of energy to act normal at work when your heart beats 120 times per minute.

I decided to take the medication first to see whether it helps. Unfortunately after two and a half months of Tapazole, my symptoms did not improve at all and my FT3 and FT4 continued to increase. 

That’s when I turned to Annie for advice. She suggested me to try a diet shift, a version of the Paleo diet, and gave me a list of foods that I should avoid. I did not buy into this whole Paleo thing until she gave me some books to read. After reading the books, I fully understood what causes autoimmune diseases and why should I absolutely exclude certain proteins, such as gluten, and why I should eat food that provides easily-absorbable nutritions which my body needs desperately due to the fast metabolism. That’s when I started to take Paleo seriously, stopped my medication Tapazole and followed a strict Paleo diet. I have set my mind to stop any further harm on my poor thyroid gland and focus on supporting my immune system through the Paleo diet instead, because that’s the root cause of my Grave’s disease. But my decision was unfortunately not supported by my doctor at Södersjukhustet.
However, after just one week of my strict diet, miracle happened! My heart beat started to slow down gradually, and three weeks later, my heart beat went back to normal completely. Four months later I got my blood tested again, and all of my thyroid hormones went back to normal and there’s no trace of thyroid anti-bodies anymore. All the doctors at the Endocrine department of Södersjukhustet were shocked by my blood test results, especially knowing that I have not been taking any medication since four months ago.
As I read more and more about autoimmune diseases I started to realize that what caused my condition was actually chronic stress because I lived a very healthy life with no genetic links and no troublesome infections. Chronic stress can cause leaky gut directly, which was the starting point of all autoimmune diseases.
So I started to learn a number of de-stressing techniques such as Tai Chi, Qi Gong and Meditation, and practice them regularly. It’s been two years and by the time I wrote my story, I just got my blood test results, and everything looks fine.
Throughout my Paleo journey, I am so amazed by how modern medical research is able to reveal exactly how different types of food interacts with our digestive systems and therefore affects our immune system, and what are the chain effects stress can have on our body and immune system. Annie also researched and informed me about other treatments such as low dose naltrexone and supplements. If it’s not because of Annie, I never would have been introduced to the beautiful world of medical research, and I never would have beated my hyperthyroidism for the second time.

Ständig trötthet, sömnproblem, irritabilitet, lågt humör (man, 33)

För ungefär 3 år sen började jag må allt sämre. Eftersom stress och sömnbesvär är vanliga konsekvenser av att bli förälder tänkte jag inte att det var något anmärkningsvärt. Kraftig trötthet redan i mitten av eftermiddagen nästan varje vanlig dag på jobbet, nära till stress, ett lättretligt humör och återkommande känslor av instängdhet, meningslöshet och fundamentalt missnöje med nästan allt omkring mig såg jag som en oundviklig konsekvens av brist på fritid och ett ständigt behov av städning.

Det kan det ha varit, delvis, men inte helt och hållet. När jag försökte träna för att bli av med den stelhet och “känsla av att vara 80 år” som jag börjat få allt oftare blev resultatet att jag nästan tuppade av. Jag hade fått ett fästingbett med efterföljande feber och nackstelhet precis innan jag började må sämre. Annie misstänkte att en infektion kunde ligga bakom min ganska typiska kombination av besvär. Och mycket riktigt hade jag borrelia. Andra tester som Annie hjälpte mig att ta visade på candidaöverväxt, SIBO, förhöjda nivåer av oxalater, problem med mitokondriernas funktion, oxidativ stress och näringsbrister.

På väldigt kort sikt när jag började behandla borrelian mådde jag faktiskt sämre. Jag kände mig sjuk och tolkade plötsligt alla besvär som om jag borde vara hemma och ligga i sängen. Men jag provade att äta de antibakteriella och immunförsvarsstärkande medel som Annie föreslog, och det dröjde ett par veckor av daglig behandling innan det började kännas bättre.

Jag är inte längre trött varje dag, jag får inte samma utbrott över trivialiteter som oreda i hemmet, och delar av kroppen gör inte ont utan anledning. Framtiden ser ljus ut och jag är inte färdig än. Allt har inte blivit perfekt men skillnaden är stor. Annie har hjälpt mig något oerhört med att förklara vad som har hänt och vad det finns för något att göra åt det. Det är annorlunda än vad som hände när jag gick till en läkare, som lät ta några prover som inte visade något ovanligt och sen inte sa ett ljud mer. Jag hade kunnat gå runt med en infektion hur länge som helst.

IBS och ledvärk (Bengt, 63)

Efter många års ätande av magmediciner typ Omeprazol och annat fick jag råd att förändra min kost av Annie och nu äter jag inga mediciner sen 1 år tillbaka. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att mina problem kunde bli bättre utan dessa piller. Och min ledvärk i händerna försvann!

Viktnedgång och tandköttsproblem (Maria, 61)

För ett tag sedan kom jag till insikt över att jag stadigt och omärkligt ökat i vikt det senaste decenniet, jag har alltid tyckt att mat tillhör livets goda! Jag borde, som man säger ”göra något åt övervikten”. Jag hade också lättare tandköttsproblem som oroade mej och min tandläkare. Jag har själv en del traditionella kunskaper i de nationella rekommendationer som finns kring mat, där framför allt rädslan för fett varit det dominerande. Detta, inser jag nu, medför oftast att behovet av kolhydrater ökar istället. Jag, liksom de flesta, tycker förstås om sötsaker, bakverk och bröd. Jag fick inga råd kring kosten av min tandläkare, bara om rengöringsmetoder. Däremot förklarade Annie för mej om hur sötsaker bidrar till ohälsa och att även bröd och potatis hör till de snabba kolhydrater som nästan kan jämställas med socker. Jag började därefter dra ned ganska rejält på mängden sötsaker, bakverk, bröd, potatis och pasta. Det gick ganska lätt att gå ned ca 13 kilo och jag har behållit denna vikt sedan dess! Ibland går det uppåt något eller några kilon men nu vet jag orsaken och även vad jag kan korrigera. Som bonus säger min tandläkare och tandhygienist, till en början lite förvånat, att allt ser jättebra ut med mina tänder & tandkött! Det är skönt att leva livet lite lättare och jag har dessutom inte gjort avkall på min matglädje!

Nagelsvamp (och systemisk candida?) (Martin, 30)

För 8 år sen fick jag en väldigt envis tåsvamp som gör nageln gul och gör att tån kliar nåt enormt. I 8 år har jag använt kräm för tåsvamp och nagelsvamp, som har hjälpt mot klådan men aldrig tagit bort svampen från tån eller tånageln. Annie förklarade varför svampen trivs för bra och att grundorsaken har göra med candida-överväxt som ett test hon hjälpte mig att ta faktiskt visade att jag hade. Efter att ha följt Annies rekommendationer började en frisk nagel till min förvåning att växa ut nästan direkt och svampen försvann inom ett par veckor i takt med att nageln växte. För att se till att den inte kommer tillbaka på sikt måste miljön i kroppen ändras så att tåsvampen inte trivs. Se bilder nedan.

Tånagel svenska

 

 

 

Omdömen från åhörare på föreläsningar

“Jag älskar din modell med symtom, orsaker, processer och diagnoser! Så väldigt spot on!”

“Tack för en mycket bra föreläsning! Det verkade vara väldigt uppskattat.”

“Väldigt bra innehåll och det märks att du är väldigt kunnig.”

“Härlig föreläsning, jag kommer gärna tillbaka.”

“Mycket intressant och givande. Fängslande.”

“Mycket intressant föreläsning som jag absolut kommer att ha nytta av och kunna använda i mitt liv. Ser fram emot fler föreläsningar!”

“Det är en mycket hoppfull känsla att kunna göra något själv. Skulle kunna vara en halvdag, det är så himla spännande.”

“Otroligt omfattande föreläsning” Superbra! Äntligen en helhetssyn på hälsa/människan. Hoppas du får föreläsa för läkare under deras ‘studiedagar’ (om de nu har några). Helst komma in redan på läkarnas utbildningstid. Varmt tack! Jag fick stöd i mitt tänk om hälsa. Allt har en orsak. Det är inte medicin som vi behöver utan gå till botten med orsaker. Varför händer detta?”

“Mycket intressant föreläsning, bra innehåll och bra nivå. Kommer absolut att ha nytta av innehållet och tycker föreläsningen var mycket bredare än förväntat (positivt) just med andra aspekter – stress, sömn, allmänt välmående.”