Välkommen till Immunocoaching

Har du fått höra att inflammatoriska, autoimmuna, metabola och psykiska sjukdomar bara uppstår, utan anledning eller förklaring? Eller, om det finns en förklaring, att den är enbart genetisk?

Och har du också fått höra att det enda du kan göra är att ta läkemedel mot symptomen och hoppas på det bästa? Det fick jag höra och jag trodde förstås på det. Men nu, efter att ha studerat vad forskningen faktiskt säger har jag insett att detta är den största missuppfattningen i sjukvården idag.

Inflammatoriska, autoimmuna, metabola och psykiska sjukdomar innefattar nästan varje modern livsstilssjukdom som vi känner till. Nästan alla dessa sjukdomar blir vanligare. De är alltså inte enbart genetiska utan utlöses av något vi gör eller utsätts för, och om du kan ta reda på vad som har utlöst ett sjukdomstillstånd för just dig kan du kanske göra något för att bli friskare. Jag har själv gjort detta. För ett antal år sedan upptäckte jag att jag hade en ovanlig inflammatorisk smärtsjukdom – en sjukdom utan några kända behandlingsmetoder. Efter mycket arbete fann jag de bakomliggande orsakerna, gjorde något åt dem och nu är jag symptomfri. Vid sidan av min ovanliga sjukdom blev jag dessutom av med ca 60 (!) andra besvär, alla resultatet av inflammation. Mer om min egen historia här.

Jag heter Annie Pettersson och jag är molekylärbiolog med doktorsexamen från Karolinska Institutet (akademiska meriter här). Jag har bestämt mig för att jag vill hjälpa andra som har kroniska sjukdomar. Jag vill förmedla hopp, lära folk hur de kan förbättra sin hälsa och hjälpa dem att ta reda på vad som gjort just dem sjuka. Jag tar emot kunder från hela världen och Sverige via videochatt, men träffar även folk personligen när möjlighet finns.

Jag älskar forskning och skriver både om nya, banbrytande resultat och om tidigare vetenskap som glömts bort. Här kommer det att finnas artiklar om orsakerna till sjukdom, hur man kan leva för att må bra, kost, framgångshistorier, genetik och epigenetik, syrets och mitokondriernas betydelse för sjukdom och mycket mer. Skriv gärna in din mailadress till höger eller gilla Immunocoaching på Facebook för att få information om nya artiklar.

Jag har satt ihop en kort serie artiklar som innehåller viktig information för alla som som lever med inflammatoriska sjukdomar eller symptom. Ta en stund och läs dem, de kanske kan förändra ditt liv.

Del 1. Vi lever fel på nästan alla sätt – och utvecklar moderna sjukdomar
Del 2. Inflammationshinken
Del 3. Har du en inflammatorisk sjukdom (utan att veta om det)?
Del 4. Diagnostisering och behandling på rutin är inte tillräckligt för komplexa sjukdomar
Del 5. Sjukvården klarar inte av komplexa sjukdomsfall – vi behöver fundamental medicin
Del 6. Hur jag arbetar

 

Eller ta en titt på det övriga innehållet:
Konsultationer
Forskningssök, -tolkning och -förmedling
Föredrag
Kontakt
Berättelser från nöjda kunder
Hälsotester
Hälsoformulär